ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θεοτόκια 2015

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015, στις 9 το βράδυ, στα πλαίσια των 40ων Θεοτοκείων πραγματοποιήθηκε χορευτική παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας στην κεντρική πλατεία Θ. Ζελέγκου.
Μια πανδαισία πανέμορφων παραδοσιακών φορεσιών αντάμα με τη λεβέντικη παρουσία των χορευτών, μας μετέφερε σε περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας δίνοντας το μήνυμα πως οι Σύλλογοι είναι το πιο υγιές κύτταρο της κοινωνίας μας καθώς επίσης και οι στυλοβάτες της παράδοσης και των εθίμων που μας κάνουν να διαιωνιζόμαστε ως έθνος και ως λαός.
Οι χορευτές ξεκίνησαν από το εντευκτήριο του συλλόγου με πατινάδα και με συνοδεία γκάιντας και κρουστών έφτασαν στην κεντρική πλατεία.
Το μουσικοχορευτικό ταξίδι στην παράδοση ξεκίνησε το τμήμα ενηλίκων με χορούς από την Μακεδονία, στη συνέχεια ακολούθησαν τα μικρά χορευτικά τμήματα με χορούς από Βόρεια Θράκη δίνοντας τη δυνατότητα στα νεαρά παιδιά των παιδικών τμημάτων καθώς και του εφηβικού τμήματος, να εκφραστούν, να χαρούν και να μας προσφέρουν μοναδικές στιγμές χορευτικών ικανοτήτων και παιδικής αθωότητας. Τα παιδιά ενθουσίασαν το κοινό με την εξαιρετική χορευτική παρουσία τους και δέχθηκαν το παρατεταμένο χειροκρότημα του.
Στο τέλος, τη σκυτάλη της παράστασης πήρε και πάλι το τμήμα ενηλίκων που παρουσίασε χορούς από τη Θράκη με αποκορύφωμα τη στιγμή που χόρεψε τσέστο.
Με το πέρας της χορευτικής παράστασης προσφέρθηκε ανθοδέσμη από τον δήμαρχο κ. Γκουντενούδη στον πρόεδρο κ. Αστέριο Τάτση ενώ παράλληλα προσφέρθηκαν  ανθοδέσμες και αναμνηστικά από το Δ.Σ στους χοροδιδασκάλους του συλλόγου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Αστέριος Τάτσης και το Δ.Σ., ευχαριστούν θερμά όλους τους χορευτές και χοροδιδασκάλους για το πλούσιο θέαμα που παρουσίασαν, την Δημοτική αρχή για την πρόσκληση και τον κόσμο που τους προσέφερε απλόχερα το θερμότερο χειροκρότημα του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου