ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ...ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ» Γουμένισσας σας προσκαλεί στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων που διοργανώνει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση με τίτλο «Νεανικές Πρωτοβουλίες και Τοπική Ανάπτυξη μέσα από την Παράδοση και τον Πολιτισμό».
Πυρετωδώς εργάζονται οι νεαροί συμμετέχοντες –μέλη «Αγίου Τρύφωνα» με σκοπό να διοργανώσουν έκθεση στην Γουμένισσα- η οποία θα ανασύρει αναμνήσεις στους μεγαλύτερους σε ηλικία επισκέπτες και θα προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες στους νεότερους… μέσα από τα εκθέματα παραδοσιακών επαγγελμάτων που θα παρουσιαστούν. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Αστέριος Τάτσης στο πλευρό πάντα των νεαρών μελών  κατευθύνει την ομάδα με σκοπό να δημιουργηθεί μια ενδιαφέρουσα έκθεση για την περιοχή.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο πρώην κτίριο του ΙΚΑ κατά τη διάρκεια του εορταστικό διήμερου 13 & 14 Αυγούστου από τις 20:00 έως τις 22:00.
                     
 Στόχος του Συλλόγου είναι να λάβουν οι παρευρισκόμενοι νέα ερεθίσματα από τα παραδοσιακά εκθέματα, να συζητήσουν μεταξύ τους, να συγκρίνουν τις εποχές και τα επαγγέλματα και να γεννηθούν σύγχρονες ιδέες που θα πηγάζουν από την παράδοση και τον πολιτισμό.

Πέρα από τα παραδοσιακά εκθέματα (αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στα παλιά επαγγέλματα, φωτογραφικό υλικό, βιβλία κ.ά.) οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους στόχους του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση αλλά και για το φυλλάδιο που εκδόθηκε από τον Σύλλογο με σκοπό να γίνουν γνωστές οι ιδέες των νέων για την τοπική ανάπτυξη της Γουμένισσας. Στο φυλλάδιο περιγράφονται σύντομα μερικά από τα  πολύ «δυνατά» στοιχεία της Γουμένισσας ενώ δίνεται έμφαση στο Κρασί της περιοχής που είναι ανωτέρας ποιότητας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου